Regulament forum

Regulament forum

Mesajde Madmin » Mar Mai 24, 2011 10:42 pm

Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni, iar daca doresti sa te integrezi alaturi de noi, esti rugat sa parcurgi urmatoarele randuri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de niciun fel.
In continuare, trebuie sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi insine, ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care se respecta.
Forumul metrolog.ro este deschis tuturor celor care au tangente cu metrologia, indiferent de, sex, religie, clasa sociala etc.
Participarea la activitatile de pe forum nu este publica, acest drept il au doar persoanele ce au obtinut calitatea de membru al forumului. Aceasta calitate se obtine prin procedura de inregistrare a unui singur nume de utilizator, precum si prin asumarea unor responsabilitati si prin respectarea cerintelor unui regulament. In momentul inregistrarii se considera ca ai citit acest regulament si esti 100% de acord cu cele scrise aici.

Reguli generale

1.- Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Inregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona". Clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei, functie pe care esti rugat sa o folosesti, sau poti apela la un administrator care te va ajuta.
Nu este permisa inregistrarea folosind ca nick denumirea paginii WEB personale, a firmei tale sau orice alta denumire ce are conotatii sexuale si/sau care sunt interzise de prezentul regulament. De asemenea, nu sunt permise si vor fi sterse nickname-urile asemanatoare cu cele ale moderatorilor, ale administratorilor, sau chiar asemanatoare denumirii forumului, ori cu unul deja existent, facute special pentru a crea confuzie;

2. - Cunoasterea foarte buna a limbii romane scrise este obligatorie. Daca nu cunosti bine limba romana, indiferent de motiv, dar totusi intentionezi sa te integrezi in comunitatea metrolog.ro, esti rugat sa precizezi aceasta cu prima ocazie sau sa contactezi un administrator/moderator.
In general, tine cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decat cea orala si, prin urmare, incearca sa te faci inteles prin ceea ce scrii.
Este necesara cunoasterea si respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii;
- se lasa spatiu dupa, nu inaintea semnelor de punctuatie; semnele de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si de intrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici inaintea celei de-a doua; se lasa, in schimb, inaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de intrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducand la enervarea cititorului;
- orice propozitie incepe cu litera mare, orice nume propriu incepe cu litera mare (acest punct este o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.

3. - Posturile monosilabice (gen bagare in seama), care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rullz", "vreau si eu d-ala", si altele asemenea) sunt interzise si vor fi sanctionate. Nu suntem pe un canal de IRC, ci pe un forum.
Sunt interzise, de asemenea, posturile gen "bump" ("nu mai stie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai, ajutati-ma si pe mine" etc.) pe alte arii in afara de aria de vinzari/cumparari.
Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, insa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si in numar mare deranjeaza.

4. - Posteaza un mesaj doar daca ai ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Este interzisa devierea de la subiectul topicului prin mesaje ce nu se refera sau nu au legatura cu subiectul (off topic). Nu se ofera absolut niciun premiu celui care atinge un anumit numar de posturi. Nu se incurajeaza sub nicio forma goana dupa posturi. Nu se incurajeaza mesajele si interventiile fara un continut real si util.
Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului, cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. De aceea, nu trebuie sa te grabesti in momentul in care postezi, e preferabil sa folosesti functia "Preview Post" pentru a reciti ce doresti sa postezi, iar in felul acesta iti poti rectifica erorile gramaticale sau de orice alta natura.

5. - Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri")! Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund in spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, amenintari de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor institutii.
Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri etc. in loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic, pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile privind orice tip de activitate ilegala sau imorala (insulte, discriminare, pornografie, xenofobie, rasism, activitati ilegale etc).

6. - Inainte de a deschide un topic nou, este obligatoriu sa urmezi etapele descrise in continuare:
- apeleaza la functia "Search" a forumului pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa mai fi fost discutat; La folosirea functiei "Search" exista si un meniu extins (More Search Options) care ofera posibilitatea sa detaliezi la maximum posibil cautarea dupa criteriile respective;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul in alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare; citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat intr-un anumit topic. Este scuzabila repetarea unei intrebari la care s-a raspuns in cea de-a saptea pagina din cele 40, dar este inacceptabil pentru un topic de 2-3 pagini.
Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, foloseste titluri semnificative pentru discutiile din forum, prin care sa oferi informatii despre postare. Nu folosi titluri ca: "Ajutor! Sunt pierdut". Rolul titlului este acela de a identifica usor natura problemei dupa citirea listei de discutii.

7. - Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 15 min. Totusi este interzis, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare, sensul postului tau este schimbat total, astfel incat acea succesiune de posturi nu va mai avea niciun inteles.

8. - Butonul Quote ("citat") ajuta in momentul in care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinand altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar acesta se va repeta in mod inutil. Folosirea nejustificata va fi sanctionata.

9. - Este interzisa atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos; asemenea actiuni vor fi sanctionate drastic.

10. - Sunt interzise trimiterea mesajelor comerciale in masa, nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul P.M. ori prin mail-uri etc. Forumul are definita o sectiune speciala dedicata anunturilor. Postarea unui anunt de publicitate in orice alta arie se considera abatere si se sanctioneaza.

11. - Pe acest forum este interzisa publicarea anunturilor facute de persoane juridice. Pentru a publica un astfel de anunt persoana juridica interesata trebuie intai sa contacteze administratorii acestui forum.

12. - Anunturile publicitare trebuie insotite de detalii complete, incluzand pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Daca la deschiderea topicului vanzatorul nu poseda fotografii ale produsului, el le poate posta ulterior deschiderii topicului, dar numai in primele 24 ore de la deschidere. Dupa trecerea celor 24 ore de la deschiderea topicului, postarea de noi fotografii ale produsului se poate face doar respectand regula "bump"-ului, adica dupa minim 5 zile.
Titlul topicului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vanzare si produsul (produsele) in cauza.

13. - Pe acest forum este interzisa punerea in vanzare de produse provenite din actiuni ilegale, supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate in vigoare.
Raspunderea pentru datele si informatiile din anunt cade strict in sarcina vanzatorului.

14. - Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs. Daca nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi. Astfel de comentarii, care nu fac altceva decat sa ridice topic-ul mai sus in lista, vor fi considerate bumping si vor fi sanctionate. Nu se accepta intervenitii pentru a face reclama altor produse similare sau pentru a face contra reclama.

15. - Anunturile trebuie, in plus, sa respecte urmatoarele reguli:
- Este permis un singur "bump" la 5 zile, dar sunt admise noi informatii in orice moment. Un bump la mai putin de 5 zile va fi sanctionat. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anuntul in actualitate. Cele 5 zile se contorizeaza de la ultimul post al initiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informatii).
- Bump-urile mascate (gen: mai am x bucati, "marfa produsul" - "up de la mine", reducerile de pret nesemnificative etc.) indiferent ca ele vin de la initiatorul topicului sau de la un alt user "binevoitor", vor fi sanctionate. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- Pentru ca reducerile de pret sa poata fi aplicate inainte de cele 5 zile regulamentare, acestea trebuie sa fie de minim 1% din valoarea initiala a produsului pentru imobiliare si pentru autoturisme, iar pentru alte produse - de minim 10%.

16. - Membrii isi pot crea o semnatura proprie. Aceasta este definita ca fiind un text sau o imagine ce va fi atasata fiecarui post. Poate fi o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni mari - maxim 3 linii a cate 100 caractere per linie (inclusiv spatiile dintre cuvinte). Caracterele cu care semnatura va fi scrisa sunt cele normale ale forumului (size 2).
Se accepta o singura imagine in semnatura, la dimensiunea maxima de 350x35 pixeli.
Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisa numai cu acordul echipei administrative a forumului.

17. - Folosirea in semnatura sau la avatar a imaginilor obscene, care promoveaza violenta, a textelor lungi, a pozelor de mari dimensiuni, a reclamei la firme, branduri sau produse, este interzisa;
Orice nerespectare a prevederilor privind semnaturile va fi sanctionata.

18. - Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta in incetarea participarii la acest forum. Incetarea activitatii pe forum se face simplu, fara a fi intreprinsa nicio actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul ori propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte incearca sa parasesti decent comunitatea, iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

19. - Modul de acordare al sanctiunilor.
Fiecare nivel de warning va avea asociata si o suspendare temporara. Durata suspendarii este la latitudinea moderatorului care aplica warning-ul, dar se va inscrie in cadrul urmatoarei grile:
20% warning - 1..10 zile suspendare
40% warning - 11..20 zile suspendare
60% warning - 21..30 zile suspendare
80% warning - 31..60 zile suspendare
100% warning - ban permanent
Suspendarea este definita ca "disable posting ability" - cu alte cuvinte, contul respectiv devine "read-only". Aparitia unor "clone" in timpul perioadei de suspendare va fi sanctionata corespunzator.
Primul warning poate avea 0 zile de suspendare. Aceasta este o exceptie lasata strict la latitudinea moderatorului care acorda warning-ul, in functie de situatia specifica in care se acorda acesta. Astfel, nivelul de 20% va avea asociata macar o zi (24h) de suspendare.
De asemenea, warning-urile se prescriu dupa o durata minima de trei luni de la acordare, dar cu posibilitatea moderatorului care a acordat fiecare warning in parte de a refuza, o data, prescrierea. Refuzul este strict la latitudinea moderatorului si nu trebuie justificat in niciun fel. Dupa refuz, este necesara trecerea unei perioade de minim o luna pana cand prescrierea warning-ului se poate cere din nou. Dupa aceasta "prelungire", moderatorul respectiv va prescrie neconditionat warning-ul in cauza.
Warning-urile nu se pot prescrie decat in sens invers; astfel primul warning ce poate fi prescris este ultimul warning acordat. Dupa prescrierea unui warning, este necesara trecerea unei perioade minime de o luna pana cand este posibila prescrierea unui nou warning.
Prescrierea se defineste ca aplicarea unei ajustari "in jos" a nivelului de warning si nu ca o stergere a acestuia; asadar, istoricul warning-urilor si "prescrierilor" se pastreaza complet.
Nu se pot da doua sau mai multe warning-uri pentru aceeasi abatere.

20. - Persoana atentionata cu warning este responsabila sa semnaleze scurgerea intervalelor de trei luni, respectiv o luna, catre moderatorul care a acordat fiecare warning in parte.
In cazul in care persoana suspendata abuzeaza de posibilitatea de a-si modifica semnatura in perioada de suspendare pentru a scrie diverse reclamatii, semnatura se va sterge (initial). In caz de recidiva, suspendarea tip "read-only" se transforma in inabilitatea de logare pe forum;

21. - Responsabilitatea juridica pentru mesajele postate apartine in totalitate autorilor, iar dupa postare mesajele devin proprietatea metrolog.ro si nu mai pot fi sterse decat in conditii speciale.
Conform legilor in vigoare, metrolog.ro nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri, de aceea trebuie sa acorzi atentie si sa-ti asumi responsabilitatea necesara in redactarea continutului mesajelor tale.
In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii de orice natura prin postarea de mesaje pe forumul nostru, dezvaluirea datelor personale ale autorului mesajului nu se va face decat cu acordul expres al persoanei vizate, ori direct catre autoritatile abilitate si in conditiile prevazute de lege, intrucat comunicarea acestor date catre terti nu este permisa, ceea ce este in conformitate cu dispozitiile legale.
Informatiile preluate din alte forumuri, site-uri, ziare, sau orice alte surse sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor, vor fi eliminate la cerere de pe site, numai daca aceasta cerere este indreptatita si dovedita conform prevederilor legale de catre titularii drepturilor de autor sau proprietate.

22. - Cazurile speciale (care nu se inscriu in regulile de mai sus) se decid de catre echipa administrativa;

23. - Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvant si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cand se explica, dar acest lucru nu este obligatoriu;

24. - Daca te simti nedreptatit sau abuzat, pentru solutionarea problemei, posteaza in sectiunea special creata pentru asa ceva, sectiune denumita Condica de reclamatii.

25. - Necunoasterea regulamentului forumului nu te scuteste de eventualele pedepse pentru incalcarea regulilor.

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind indreptate impotriva ta. Nu sunt decat niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.

Iti multumim ca ai avut rabdarea sa citesti si iti dorim distractie placuta!
Echipa metrolog.ro
Avatar utilizator
Madmin
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 3
Membru din: Lun Mai 23, 2011 1:15 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Regulament forum

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron